Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met verse koriander, udonnoedels en pinda's

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks te kort met deze salade.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Limoen

35 g

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

1.5 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

80 g

Vegetarische runderstukjes

(Contains Egg, Gluten, Soy)

½ unit

Komkommer

1 unit

Tomaat

¼ unit

Rode ui

5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

½ pack

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

10 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ unit

Rode peper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Suiker

Nutrition Values

Energy (kJ)2305 kJ
Calories551 kcal
Fat19 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate63 g
Sugar23 g
Dietary Fiber5 g
Protein29 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Salad Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de 2 partjes per persoon van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember, de knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed.Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen.Verwijder de blaadjes van de takjes koriander en snijd fijn.Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Serveren
4

Meng de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden.Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.