De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
¼ unit
Limoen
35 g
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
80 g
Vegetarische runderstukjes
(Contains Egg, Gluten, Soy)
½ unit
Komkommer
1 unit
Pruimtomaat
¼ unit
Rode ui
5 g
Verse koriander
(May be present Celery)
½ unit
Paprika
50 g
Sojabonen
(Contains Soy May be present Celery)
½ pack
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
¼ unit
Rode peper
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Suiker
Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de gember en de knoflook. Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.Snijd de koriander fijn.Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.
Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.