Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels en pinda's

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Gluten
Peanuts
Barley
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Red onion

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

[Persian] cucumber

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories534 kcal
Energy (kJ)2234 kJ
Fat17.9 g
Saturated Fat2.1 g
Carbohydrate62.8 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein28.2 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Small Bowl
Salad Bowl
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember en knoflook (zie Tip). Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de marinade goed.
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

 

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en rode peper naar smaak toe.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.