Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes
Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

Aziatische fusionsalade met vegetarische runderstukjes

met udonnoedels en pinda's

Wist je dat pinda's rijk zijn aan vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium draagt bij aan de vorming van botten en spieren.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Gluten
Peanuts
Barley
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

¼ piece

Lime

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Ginger paste

5 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Tomato

¼ piece

Onion

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

[Persian] cucumber

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains Soy, Wheat, Barley, Egg)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)2235 kJ
Calories534 kcal
Fat18 g
Saturated Fat2.1 g
Carbohydrate62.5 g
Sugar21.1 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein28 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Salad Bowl
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gemberpuree, knoflook, suiker en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe (zie Tip). 
  • Meng in een kom de vegetarische runderstukjes met 2/3 van de marinade. Zet opzij en laat de smaken intrekken.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en spoel de noedels voor gebruik goed af in een vergiet. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Salade maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat en ui.
Noedels bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof. Snijd het steeltje van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Rol de rode peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de rode peper in dunne ringetjes.

 

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderstukjes toe aan de saladekom.
  • Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige marinade en de rode peper toe.