Een snelle Oosterse maaltijd. Deze keer niet met omeletreepjes of gekookt ei, maar met roerei, net even anders door er bosui aan toe te voegen. Heerlijk gegarneerd met knapperige cashewnoten en besprenkeld met frisse limoensap.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Groentemix met snijbonen
1 unit
Knoflookteen
1.5 unit
Bosui
½ unit
Limoen
1 teaspoon
Gemalen citroengras
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de limoen uit. Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, groentemix met snijbonen, sereh en ½ tl limoenrasp per persoon 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de sojasaus, 1 el water per persoon en de helft van de bosui toe aan de wok of hapjespan en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het ei en de overige bosui een roerei. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan met deksel en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de cashewnoten. Besprenkel naar smaak met het limoensap en -rasp.