Romige saus, malse kip en milde, kruidige smaken - dit recept heeft voor ieder wat wils en is daarmee perfect voor het hele gezin. Ook handig voor als je kinderen hebt die niet van bloemkool houden: de groente is in dit recept 'vermomd' als rijst. Een populair en koolhydraatarm alternatief voor rijst.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pandanrijst
½ unit
Sjalot
1.5 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
½ unit
Rode paprika
20 g
Cashewstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
3 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
100 g
Kippendijreepjes
⅓ pack
Kookroom
(Contains Milk)
100 g
Bloemkoolrijst
(May be present Celery)
¾ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
60 milliliters
Kippenbouillon
½ teaspoon
Wittewijnazijn
¾ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de pandanrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen in een zeef.
Snipper ondertussen de sjalot en rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de bladpeterselie grof.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en fruit de sjalot, de gember en de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes, de cashewstukjes en de rode paprika toe en bak nog 2 minuten.
Schenk de kookroom en de bouillon in de pan met kip en breng aan de kook. Zet het vuur middelmatig en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Meng vervolgens de wittewijnazijn door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gekookte pandanrijst, peper en zout toe en schep goed om. Bak nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Schep er de romige kip op en garneer met de bladpeterselie.