Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst
Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst

Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en topping van pikante honingpinda's

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Sesame
Peanuts
Soy
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

65 g

Risotto rice

½ piece

Pak choi

¾ piece

Carrot

10 g

Hot honey peanuts

(Contains Peanuts May be present Sesame, Tree nuts)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

100 g

Ketjap chicken

(Contains Soy, Gluten)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

¾ tablespoon

Sunflower oil

0.17 piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2815 kJ
Calories673 kcal
Fat24.5 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate80.9 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein26.3 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Rijst koken
1
  • Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuf zout toe aan de pan (zie Tip).
  • Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Laat daarna afgedekt staan.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak de wortel 3 - 5 minuten.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Kip bakken
3
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 3 - 5 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de zoet-pittige chilisaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten mee. 
Serveren
4
  • Hak de pikante honingpinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden.
  • Schep de kip en de saus over de rijst. 
  • Garneer met de pikante honingpindastukjes.