Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst
Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

Aziatische kip met sperziebonen en bloemkoolrijst

met gomasio

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

45 g

White long grain rice

100 g

Green beans

100 g

Cauliflower Rice

(May be present Celery)

100 g

Diced chicken breast

0.85 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories386 kcal
Energy (kJ)1614 kJ
Fat15.3 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate27.6 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein31.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook voor de rijst 250 ml water per persoon in een waterkoker.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en ui 1-2 minuten.
Koken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Voeg de rijst en per persoon 250 ml kokend water toe aan de pan met deksel. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook 10 minuten, afgedekt, zachtjes (zie TIP).
  • Kook de sperziebonen 8 minuten mee met de rijst.
  • Voeg de laatste 2 minuten ook de bloemkoolrijst toe en kook mee.

Tip: Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in ongeveer 6-8 minuten.
  • Voeg de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus en per persoon 1 tl honing en 1 el water toe aan de kip.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!