Speciaal ingrediënt in je box! Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
75 g
Magic Mince from the Vegetarian Butcher
(Contains Barley, Soy)
½ piece
Garlic
⅓ bunch
Scallions
½ piece
Chinese cabbage
½ piece
Carrot
½ sachet(s)
Nasi-bami spice mix
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Houd 3 hele Chinese-koolbladeren per persoon apart. Snijd de overige Chinese kool fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
Kook de apart gehouden bladeren van de Chinese kool 1 minuut in de pan met deksel. Haal de bladeren uit de pan, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar in dezelfde pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: Wist je dat Chinese kool rijk is aan calcium, foliumzuur en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op, zoals sterke botten en gezonde spieren door de calciumboost.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de wortel toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gesneden Chinese kool toe en bak 1 - 2 minuten mee. Meng in een kleine kom de sojasaus met de zoete Aziatische saus.
Voeg het vegan gehakt toe aan de wok of hapjespan en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg 2/3 van de saus toe, roer goed en bak 1 minuut mee (zie Tip). Breng op smaak met peper.
Gezondheidsip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan 1/3 van de saus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Leg 1 Chinese-koolblad op een bord, schep 1 - 2 el van de vulling in het midden van het blad en rol het blad op. Duw met een vinger de zijkanten van de rol naar binnen zodat er niets uit kan vallen. Herhaal dit met elk blad. Dep de koolrolletjes goed droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rolletjes 1 - 2 minuten per kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg de rijst en de nasi-bamikruidenmix toe aan de wok of hapjespan met de overige vulling, roer goed en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de koolrolletjes over de borden. Besprenkel met de overige saus en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de gebakken rijst.