Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus
Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus

Roerbak met vegetarisch gehakt en zoete Aziatische saus

met spitskool en gomasio

Speciaal ingrediënt in je box! Met het vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je gerecht. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Tags:
Plant-based
Allergens:
Gerst
Soja
Tarwe
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Gerst, Soja)

½ piece

Garlic

½ piece

Sweetheart cabbage

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Nasi-bami spice mix

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soja, Tarwe)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

40 g

Onion chutney

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

25 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2845 kJ
Calories680 kcal
Fat15.3 g
Saturated Fat1.5 g
Carbohydrate100.6 g
Sugar33.6 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein28.7 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Casserole with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes. 
  • Snijd de spitskool in kwarten. 

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Spitskool bakken
2
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de spitskool 2 - 3 minuten per kant. 
  • Verlaag het vuur en giet de aangegeven hoeveelheid water erbij. 
  • Dek de hapjespan af en laat 4 - 6 minuten stomen. 
  • Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de zoete Aziatische saus. 
Groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de wortel toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg het vegetarische gehakt toe en bak 2 - 3 minuten verder. Voeg vervolgens 2/3 van de saus toe (zie Tip). 
  • Meng goed en bak 1 minuut verder. 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan 1/3 van de saus toe. Serveer de overige saus apart zodat iedereen eventueel zelf meer saus kan toevoegen.

Serveren
4
  • Voeg de uienchutney en de overige saus toe aan de hapjespan met spitskool en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de rijst toe aan het vegetarisch gehakt. Voeg de nasi-bamikruidenmix toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de spitskool erop. 
  • Sprenkel de overige saus uit de pan erover en garneer met de gomasio.