Deze noedels staan zo op tafel, maar dat doet niks af aan de smaak. Met een dressing van sojasaus, sesamolie, gember en azijn creëer je een goede basis. Het gehakt, dat je zelf nog extra kruidt met specerijen als komijn en koriander, maakt het feestje vervolgens compleet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
200 g
Groentemix
(May be present Celery)
100 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 teaspoon
Sesamolie
(Contains Sesame)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
100 g
Gekruid rundergehakt
5 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 teaspoon
Suiker
1 teaspoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water, kook ze, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Klop ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.