.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
200 g
Groentemix
(May be present Celery)
100 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
1 teaspoon
Sesamolie
(Contains Sesame)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ teaspoon
Gemalen korianderzaad
100 g
Gekruid rundergehakt
5 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 teaspoon
Suiker
1 teaspoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
• Voeg ondertussen de noedels (zie TIP) toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.