Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
200 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
⅓ sachet(s)
Ground cumin
0.16 sachet(s)
Ground coriander
100 g
Beef mince with kofta seasoning
5 g
Unsalted peanuts
1 teaspoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.• Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bij het raspen van de gember kun je de schil gewoon laten zitten. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd fijn met een mesje.
• Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 3 minuten meekoken.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de pinda's.