Aziatische noedels met gekruid gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

gram

Groentemix met wittekool

200 gram

Oosterse wokmix

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

5 gram

Gezouten pinda's

1 stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3897 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.1 g
Eiwitten45 g
Zout5 g

Benodigdheden

Wok
Rasp
Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is niet nodig om gember te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd vervolgens fijn.

Dressing maken
2

• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.