Aziatische noedels met gekruid gehakt
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardamom... Proef jij ze allemaal terug?

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

200 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.16 sachet(s)

Ground coriander

120 g

Seasoned beef mince

5 g

Salted peanuts

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories964 kcal
Energy (kJ)4033 kJ
Fat47 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate97 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein36 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Dressing maken
2

Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 3 minuten los.Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.

Tip: Wist je dat Chinese kool uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur - voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.