Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
200 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
⅓ sachet(s)
Ground cumin
0.16 sachet(s)
Ground coriander
120 g
Seasoned beef mince
5 g
Salted peanuts
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.
Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda's.
Tip: In de groentemix zit Chinese kool. Wist je dat deze groente uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is Chinese kool rijk aan vitamine C en foliumzuur – voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.