Aziatische noedels met gekruid rundergehakt
Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

Aziatische noedels met gekruid rundergehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

Het gekruide gehakt in dit recept barst van de smaken! Komijn, gember, koriander, kardemom, proef jij ze allemaal terug?

Allergens:
Wheat
Soy
Sesame
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with cabbage

100 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

0.16 sachet(s)

Ground coriander

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories983 kcal
Energy (kJ)4112 kJ
Fat45.5 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate101.1 g
Sugar19.6 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein36.9 g
Salt4.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.
  • Rasp de gember fijn (zie Tip). Pers of rasp de knoflook.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur.
  • Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd hem vervolgens fijn.

Noedels koken
2
  • Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water (zie Tip 1).
  • Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, de woksaus, de gember, de suiker, de zonnebloemolie en per persoon: 10 ml sojasaus en 5 ml sesamolie tot een dressing (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Tip 2: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Bakken en mengen
3
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Bestrooi met de gezouten pinda's.

Weetje: Wist je dat de Chinese kool in de groentemix uitzonderlijk veel calcium bevat? Daarnaast is deze groente ook rijk aan vitamine C en foliumzuur – voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.