Aziatische noedels met roerei en pinda's
Aziatische noedels met roerei en pinda's

Aziatische noedels met roerei en pinda's

Met bosui en limoen

Dit is een snelle oosterse maaltijd met een mix van snijbonen, peen en gele paprika. Een eitje zie je veel in Aziatische gerechten, maar in plaats van gekookt of gebakken, maak je er vandaag roerei met licht pittige bosui bij. De pinda's zorgen voor een lekkere bite en het partje limoen voor frisheid.

Allergens:
Gluten
Soy
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

0.3 unit

Rode peper

1.5 unit

Bosui

½ unit

Limoen

1 cm

Verse gember

200 g

Hollandse groentemix

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3067 kJ
Calories733 kcal
Fat34 g
Saturated Fat6.6 g
Carbohydrate72 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Schil en rasp de gember.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, sjalot, gember en limoenrasp al roerend 1 – 2 minuten op hoog vuur.

Groenten roerbakken
3

Voeg de groentemix en de hel van de bosui toe en roerbak nog 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap, en 2 el water per persoon toe, en roerbak nog 2 – 3 minuten.

Noedels toevoegen
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Roerei maken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's en de limoenpartjes.