Dit is een snelle oosterse maaltijd met een mix van snijbonen, peen en gele paprika. Een eitje zie je veel in Aziatische gerechten, maar in plaats van gekookt of gebakken, maak je er vandaag roerei met licht pittige bosui bij. De pinda's zorgen voor een lekkere bite en het partje limoen voor frisheid.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Sjalot
0.3 unit
Rode peper
1.5 unit
Bosui
½ unit
Limoen
1 cm
Verse gember
200 g
Hollandse groentemix
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Schil en rasp de gember.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, sjalot, gember en limoenrasp al roerend 1 – 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de groentemix en de hel van de bosui toe en roerbak nog 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap, en 2 el water per persoon toe, en roerbak nog 2 – 3 minuten.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's en de limoenpartjes.