Aziatische noedels met roerei en pinda's
Aziatische noedels met roerei en pinda's

Aziatische noedels met roerei en pinda's

Met bosui en limoen

In Azië is de wok een favoriet item in de keuken. Door de hoge temperatuur is een wokgerecht niet alleen snel klaar, door de korte kooktijd blijven ook alle vitaminen goed behouden. Snel en gezond dus! Nu is een eitje niks verrassends in een Aziatisch gerecht, maar heb je het ook al eens met roerei geprobeerd?

Allergens:
Gluten
Soy
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Ui

⅓ unit

Rode peper

1.5 unit

Bosui

½ unit

Limoen

1 cm

Verse gember

200 g

Hollandse groentemix

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

65 g

Noedels

(Contains Gluten)

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3125 kJ
Calories747 kcal
Fat33 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate75 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, ui, gember en limoenrasp al roerend 3 – 4 minuten op hoog vuur.

Groenten roerbakken
3

Voeg de groentemix en de helft van de bosui toe en roerbak nog 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap, en 2 el water per persoon toe, en roerbak nog 2 – 3 minuten.

Noedels toevoegen
4

Weeg ondertussen de noedels af en kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Roerei maken
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's en de limoenpartjes.