In Azië is de wok een favoriet item in de keuken. Door de hoge temperatuur is een wokgerecht niet alleen snel klaar, door de korte kooktijd blijven ook alle vitaminen goed behouden. Snel en gezond dus! Nu is een eitje niks verrassends in een Aziatisch gerecht, maar heb je het ook al eens met roerei geprobeerd?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Ui
⅓ unit
Rode peper
1.5 unit
Bosui
½ unit
Limoen
1 cm
Verse gember
200 g
Hollandse groentemix
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
65 g
Noedels
(Contains Gluten)
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen in parten. Schil de gember en rasp of snijd fijn.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, ui, gember en limoenrasp al roerend 3 – 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de groentemix en de helft van de bosui toe en roerbak nog 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, ketjap, en 2 el water per persoon toe, en roerbak nog 2 – 3 minuten.
Weeg ondertussen de noedels af en kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Voeg de eieren en de overige bosui toe en bak al roerend tot het ei gestold maar nog wel smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het roerei en garneer met de pinda's en de limoenpartjes.