Aziatische roerbakgroenten met cashewnoten
Aziatische roerbakgroenten met cashewnoten

Aziatische roerbakgroenten met cashewnoten

met gebakken rijst en een spiegelei

.

Allergens:
Sesame
Egg
Gluten
Soy
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

10 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

½ unit

Wortel

1 unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

2 unit

Bosui

¼ unit

Limoen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Thaise wokpasta

(Contains Gluten, Soy)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

20 g

Cashewstukjes

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

1 tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3605 kJ
Calories862 kcal
Fat41 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate92 g
Sugar17 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip afkoelen.

Sesam roosteren
2

Verhit een hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
3

Snijd de wortel in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de wortel al roerend 15 minuten. Voeg na 5 minuten de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Het is niet erg als de groenten afkoelen.

Ei bakken
4

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de verse gember en snijd of rasp fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en bewaar apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Rijst bakken
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 minuut. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 - 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de gebakken groenten, de wokpasta, de helft van de sojasaus en het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 1 minuut. Proef en voeg eventueel meer sojasaus naar smaak toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes, de limoenpartjes en het groene gedeelte van de bosui.