In dit recept maak je zelf gembermayonaise. Deze mayonaise vormt de perfecte combinatie met de Aziatische-stijl hamburger.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Wortel
½ unit
Gele wortel
2 cm
Verse gember
100 g
Rundergehakt
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
15 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
½ sachet(s)
Gomasio
(Contains Sesame)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
¼ krop(pen)
Botersla
1 unit
Wortelbroodje
(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)
10 g
Pinda's
(Contains Peanuts)
1 tablespoon
Rode wijnazijn
1 teaspoon
Suiker
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
0.12 unit
Groentebouillonblokje
¼ tablespoon
Zonnebloemolie
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe aan de kom. Zet opzij tot gebruik en schep af en toe om. Was de wortels en snijd ze in de lengte in kwarten. Snijd eventueel de dikkere wortels in zessen of achten.
Verwarm de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de wortelstengels naast elkaar in de pan en bak 2 minuten. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en stoof de wortels 12 - 15 minuten op laag vuur.
Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Kneed in een kom het rundergehakt met de zoete Aziatische saus, de panko, 1/3 van de geraspte gember, peper en zout. Vorm met je handen 1 burger per persoon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Bak de hamburgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.
Bak ondertussen de broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Haal het deksel van de hapjespan met de wortelstengels en giet het eventuele overige vocht af. Voeg de honing en gomasio toe aan de wortels en laat de wortels 1 - 2 minuten glaceren. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de mayonaise in een kleine kom met de overige geraspte gember. Pluk 2 bladeren per persoon van de botersla om op de hamburger te leggen. Snijd de rest van de botersla grof en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het broodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de apart gehouden botersla, vervolgens de hamburger en tot slot een schep gepekelde rode ui. Bestrooi met een deel van de pinda's. Meng de overige ui en pinda's door de salade en serveer samen met de wortels naast de hamburger.