Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise

In dit recept maak je zelf gembermayonaise. Deze mayonaise vormt de perfecte combinatie met de Aziatische-stijl hamburger.

Allergens:
Gluten
Soy
Wheat
Sesame
Egg
Mustard
Barley
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Wortel

½ unit

Gele wortel

2 cm

Verse gember

100 g

Rundergehakt

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

15 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ sachet(s)

Gomasio

(Contains Sesame)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

¼ krop(pen)

Botersla

1 unit

Wortelbroodje

(Contains Gluten, Sesame, Soy, Barley, Wheat)

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Rode wijnazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

0.12 unit

Groentebouillonblokje

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)4086 kJ
Calories977 kcal
Fat55 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate68 g
Sugar25 g
Dietary Fiber12 g
Protein45 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Ui pekelen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rode ui toe aan de kom. Zet opzij tot gebruik en schep af en toe om. Was de wortels en snijd ze in de lengte in kwarten. Snijd eventueel de dikkere wortels in zessen of achten.

Wortels stoven
2

Verwarm de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg de wortelstengels naast elkaar in de pan en bak 2 minuten. Voeg 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/8 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Dek de pan af en stoof de wortels 12 - 15 minuten op laag vuur.

Hamburgers bereiden
3

Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp. Kneed in een kom het rundergehakt met de zoete Aziatische saus, de panko, 1/3 van de geraspte gember, peper en zout. Vorm met je handen 1 burger per persoon. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met 1/4 el zonnebloemolie per persoon. Bak de hamburgers 3 - 4 minuten per kant, of tot ze gaar zijn.

Wortels glaceren
4

Bak ondertussen de broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Haal het deksel van de hapjespan met de wortelstengels en giet het eventuele overige vocht af. Voeg de honing en gomasio toe aan de wortels en laat de wortels 1 - 2 minuten glaceren. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Meng de mayonaise in een kleine kom met de overige geraspte gember. Pluk 2 bladeren per persoon van de botersla om op de hamburger te leggen. Snijd de rest van de botersla grof en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het broodje doormidden en besmeer beide kanten met de gembermayonaise. Beleg met de apart gehouden botersla, vervolgens de hamburger en tot slot een schep gepekelde rode ui. Bestrooi met een deel van de pinda's. Meng de overige ui en pinda's door de salade en serveer samen met de wortels naast de hamburger.