Baba ganoush bowl met couscous en feta
Baba ganoush bowl met couscous en feta

Baba ganoush bowl met couscous en feta

met ingelegde rode ui, gegrilde groenten en amandelen

Baba ganoush komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt in de basis gemaakt van gegrilde aubergine, knoflook en tahin.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

45 g

Wholewheat couscous

½ piece

Red onion

1 piece

Lebanese flatbread

10 g

Salted almonds

¼ piece

Lemon

40 g

Baba ganoush

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

90 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories756 kcal
Energy (kJ)3165 kJ
Fat31 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate90 g
Sugar21 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Pan with Lid
Aluminum Foil
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne schijfjes. Snijd de puntpaprika door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes. Leg de courgetteschijfjes en paprikareepjes op de helft van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.

Tip: Je kunt de olijfolie en kruiden ook mengen in een kom en vervolgens met een borsteltje de plakken inwrijven.

Ui inleggen
2

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de couscous en overige Midden-Oosterse kruiden toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork. Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgetteschijfjes en paprikareepjes 6 - 8 minuten in de oven. Verhit 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik.

Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

Snijden
3

Besprenkel het platbrood met olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak. Vouw de platbroden in aluminiumfolie. Leg het platbrood op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en verwarm 1 - 2 minuten in de oven. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de citroen in parten. Snijd het platbrood in 8 punten.

Serveren
4

Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel hierover de gegrilde courgetteschijfjes en paprikareepjes. Giet de ingelegde rode ui af in een vergiet. Serveer de rode ui en baba ganoush op de borden. Verkruimel de feta over de borden. Garneer met de amandelstukjes, de platbroodpunten en 1 citroenpartje per persoon.