Baba ganoush komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt in de basis gemaakt van gegrilde aubergine, knoflook en tahin.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
½ piece
Romano pepper
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
45 g
Wholewheat couscous
½ piece
Red onion
1 piece
Lebanese flatbread
10 g
Salted almonds
¼ piece
Lemon
40 g
Baba ganoush
50 g
Feta
(Contains Milk)
90 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne schijfjes. Snijd de puntpaprika door de helft, verwijder de zaadlijst en snijd in reepjes. Leg de courgetteschijfjes en paprikareepjes op de helft van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/4 zakje Midden-Oosterse kruiden, peper en zout.
Tip: Je kunt de olijfolie en kruiden ook mengen in een kom en vervolgens met een borsteltje de plakken inwrijven.
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de couscous en overige Midden-Oosterse kruiden toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork. Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgetteschijfjes en paprikareepjes 6 - 8 minuten in de oven. Verhit 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik.
Tip: Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.
Besprenkel het platbrood met olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak. Vouw de platbroden in aluminiumfolie. Leg het platbrood op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en verwarm 1 - 2 minuten in de oven. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de citroen in parten. Snijd het platbrood in 8 punten.
Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel hierover de gegrilde courgetteschijfjes en paprikareepjes. Giet de ingelegde rode ui af in een vergiet. Serveer de rode ui en baba ganoush op de borden. Verkruimel de feta over de borden. Garneer met de amandelstukjes, de platbroodpunten en 1 citroenpartje per persoon.