Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas
Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

Baba ganoushbowl met couscous en witte kaas

met ingelegde ui, gegrilde groenten en amandelen

Baba ganoush komt uit de Midden-Oosterse keuken en wordt in de basis gemaakt van gegrilde aubergine, knoflook en tahin.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Peanuts
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

40 g

Wholewheat couscous

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard)

½ piece

Red onion

1 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

40 g

Baba ganoush

(Contains Sesame)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

¼ piece

Eggplant

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Olive oil

90 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories728 kcal
Energy (kJ)3047 kJ
Fat30.1 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate82.1 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein25.9 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Pan with Lid
Aluminum Foil
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette en aubergine in dunne schijfjes en verdeel over de helft van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden, peper en zout (zie Tip).
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Voeg de couscous en 3/4 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Tip: Je kunt de olijfolie en kruiden ook mengen in een kom en er vervolgens met een borsteltje de plakken mee insmeren.

Ui inleggen
2
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de courgette en aubergine 6 - 8 minuten in de oven. Houd daarna de oven aan voor de platbroden in stap 3.
  • Verhit 50 ml water per persoon in een steelpan. Voeg per persoon: 1/2 el suiker en 2 el wittewijnazijn toe. Haal van het vuur.
  • Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het azijnmengsel en laat staan tot verder gebruik.
Snijden
3
  • Besprenkel het platbrood met olijfolie, peper en eventueel zout naar smaak.
  • Vouw het platbrood in aluminiumfolie. Leg het platbrood op de andere helft van de bakplaat met bakpapier en verwarm 1 - 2 minuten in de oven.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Snijd het platbrood in 8 punten.
Serveren
4
  • Serveer de couscous in diepe borden. Verdeel hierover de gegrilde courgette en aubergine.
  • Giet de ingelegde ui af in een vergiet.
  • Serveer de ui en baba ganoush op de borden.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden. Garneer met de amandelstukjes en de platbroodpunten.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.