Ciabatta met gekruide kip en mozzarella
Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

Ciabatta met gekruide kip en mozzarella

met wortel, ui en frisse salade

In dit gerecht gebruik je BBQ-rub. Het gerookte paprikapoeder en de geroosterde ui in deze kruidenmix zorgen voor een smaakvol geheel.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

¼

Tomato paste

½ piece

Tomato

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

1 piece

Garlic

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

20 g

Lamb's lettuce

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Sugar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3961 kJ
Calories947 kcal
Fat57.3 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate61.9 g
Sugar18 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein40.7 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden wortel, ui en knoflook toe aan de koekenpan en fruit 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak het kipgehakt in 4 - 5 minuten los.
  • Voeg de tomatenpuree, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en per persoon: 30 ml water en 1/2 tl suiker toe aan de koekenpan.
  • Laat het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur pruttelen, of tot het water is verdampt.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in stukken (zie Tip).
  • Meng de sla en tomatenblokjes door de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of er je boterham mee beleggen.

Serveren
4
  • Snijd het broodje in de lengte open, maar niet helemaal doormidden.
  • Verdeel het kipgehakt erover. Beleg het broodje met de mozzarella (zie Tip).
  • Leg het broodje op het bord.
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Heb je tijd over? Plaats het broodje, eventueel in een ovenschaal, voor 2 - 3 minuten terug in de oven zodat de mozzarella smelt.