Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden
Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

met ovenfriet, koolsla en walnootjes

Jackfruit is de vleesvervanger van het moment! Onrijp imiteert hij vlees als geen ander - met een vlezige structuur, lekker om te marineren en vol belangrijke voedingsstoffen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

150 g

Jackfruit

200 g

Passata

½ sachet(s)

Mexican-style spices

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Rainbow slaw mix

10 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Brown sugar

½ tablespoon

Mustard

1.5 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories868 kcal
Energy (kJ)3634 kJ
Fat41 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate101 g
Sugar21 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein18 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Colander
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Laat de jackfruit uitlekken in een vergiet en spoel af onder stromend water. Leg op een snijplank en snijd grof.

Saus bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de passata en jackfruit toe met per persoon: 1 el bruine suiker, 1/2 el mosterd, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en 50 ml water. Laat het geheel 10 - 12 minuten zachtjes koken. Houd in de gaten en roer regelmatig door tot al het water is verdampt.

Tip: Jackfruit heeft een lekkere bite en is daardoor een originele vervanger voor vlees of vis. Wist je dat Jackfruit rijk is aan vezels en vitamine C?

Koolsla maken
3

Bak ondertussen het demi-baguette 4 - 6 minuten in de oven naast de halve krieltjes. Meng de mix van rodekool, witte kool en wortel in een saladekom met de helft van de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4

Snijd het demi-baguette open en beleg met de koolsla en pulled jackfruit. Serveer met de frietjes en de rest van de mayonaise. Schep de overige koolsla ernaast en bestrooi met de walnootstukjes.