Carrot cake met roomkaas-glazuur
Carrot cake met roomkaas-glazuur

Carrot cake met roomkaas-glazuur

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort: met glazuur van verse roomkaas. Zet er een kopje slow drip bij voor de volledige koffiebar experience bij jou thuis.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

160 g

Butter

(Contains Milk)

4 piece

Carrot

200 g

Granulated sugar

(May be present Gluten)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

0.7 sachet(s)

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

50 g

Cream cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

0.05 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)7356 kJ
Calories1758 kcal
Fat82.2 g
Saturated Fat48.2 g
Carbohydrate224 g
Sugar152.5 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein29.9 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Grater
Cake tin (25cm length)
Spatula
Large Bowl
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de roomboter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
  • Rasp de wortels grof.
  • Bekleed een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm met bakpapier.
Beslag mixen
2
  • Meng in een grote kom de roomboter, de kristalsuiker en een snufje zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix één voor één de eieren door het beslag.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor.
  • Houd 1 el geraspte wortel apart om in stap 4 mee te garneren. Voeg de overige geraspte wortel toe aan de grote kom en spatel door het beslag.
Cake bakken
3
  • Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven.
  • Giet de poedersuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
Serveren
4
  • Controleer of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en bestrooi met de achtergehouden geraspte wortel.