Carrot speculaascake met mascarpone-sinaas topping
Carrot speculaascake met mascarpone-sinaas topping

Carrot speculaascake met mascarpone-sinaas topping

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Bak deze week een carrotcake met speculaaskruiden - je maakt dit recept helemaal af met een topping van mascarpone en sinaasappel!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour 10 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

2 piece

Carrot

1 piece

Easy peel orange

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

1 sachet(s)

Speculaas spices

20 g

Powdered sugar

(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

400 g

Cake mix

(Contains Wheat May be present Egg, Soy, Lupin, Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)4407 kJ
Calories1053 kcal
Fat29.9 g
Saturated Fat17.5 g
Carbohydrate179.1 g
Sugar84.8 g
Dietary Fiber3 g
Protein12.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Cake tin (25cm length)
Large Bowl
Whisk
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rasp de wortel met een grove rasp (zie Tip). Bewaar 1/2 el geraspte wortel apart ter garnering. 
  • Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in, of bekleed met bakpapier.

Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kun je de wortel ook daarin grof ‘raspen’.

Beslag mixen
2
  • Giet de cakemix in een grote kom.
  • Voeg de speculaaskruiden, 160 ml koud water en 1 el zonnebloemolie toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Cakevulling toevoegen
3
  • Voeg de geraspte wortel toe aan het beslag en meng goed.
  • Giet het beslag vervolgens in de cakevorm en bak de cake 50 - 55 min in de oven.
  • Pers ondertussen een halve sinaasappel uit in een kleine kom. Meng de mascarpone door het sinaasappelsap, voeg 3 el poedersuiker toe en klop met een vork tot een luchtige massa. Bewaar in de koelkast.

 

Serveren
4
  • Controleer na 55 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant met de mascarpone-sinaasappeltopping.
  • Snijd de cake in plakken en serveer.