Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Voeg deze week dit speciale brownierecept toe aan je box. In het beslag gaan stroopwafelkruimels, gebrande amandelen en nog meer chocola! Alsof brownies niet al een feestje genoeg zijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
10 g
Almonds
80 g
Chocolate cake mix
⅖ piece
Egg
25 g
Crumbled stroopwafel
20 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
15 milliliters
Water
15 g
[Plant-based] butter
Haal de roomboter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 graden (elektrisch). Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier. Hak de gebrande amandelen grof.
Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.
Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de roomboter en 2 eieren tot een egaal beslag met een garde. Voeg de gehakte amandelen en chocoladedruppels toe en roer goed om.
Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.
Giet het beslag in het bakblik met bakpapier. Strooi er de stroopwafelkruimels overheen. Bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.
Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.
Haal de brownie uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd in circa 10 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.