Balinese wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes
Balinese wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

Balinese wokschotel met broccoli en biefstukpuntjes

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

De biefstuk en drie soorten groente in dit gerecht zorgen voor veel ijzer en vitamine C. Voor de perfecte balans vul je de basmatirijst aan met bloemkoolrijst - een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen.

Allergens:
Gluten
Soy
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Biefstukpuntjes

½ unit

Balinese wokpasta

(Contains Gluten, Soy)

3 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

100 g

Sperziebonen

125 g

Broccoli

40 g

Basmatirijst

50 g

Bloemkoolrijst

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gomasio

(Contains Sesame)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

¼ unit

Kippenbouillonblokje

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2192 kJ
Calories524 kcal
Fat19 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate50 g
Sugar7.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein33 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

.
1

Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1tl honing per persoon, peper en zout. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

.
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook en de helft van de gember 1-2 minuten. Voeg de basmatirijst en 125 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg extra water toe als de rijst te droog kookt. Kook de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst mee met de rijst.

.
3

Verhit ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg, zodra het water kookt, de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet af en spoel af met koud water, maar bewaar het kookwater. Kook daarna de sperzieboontjes in hetzelfde kookwater in 7 - 9 minuten beetgaar.

.
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes, de overige knoflook en de overige gember 2 - 3 minuten. Haal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart - je voegt ze later weer toe om te zorgen dat ze niet taai worden.

.
5

Voeg de broccoli en 1 el water per persoon toe aan de pan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe en verhit nog een halve minuut. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Serveer de rijst met de groenten en runderbiefstukpuntjes. Schep de boontjes ernaast. Garneer de boontjes met de gomasio.