Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en verse gember

Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?

Allergens:
Wheat
Soy
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

½ piece

[Persian] cucumber

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

Surinamese-style spices

100 g

Chicken thigh strips with kebab spices

¼

Tomato paste

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 g

Fresh celery leaves

(Contains Celery)

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

0.12 piece

Low sodium beef stock cube

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2974 kJ
Calories711 kcal
Fat20.7 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate91.8 g
Sugar21.3 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein35.2 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Wok
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember fijn (zie Tip).
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd beide helften van de komkommer in dunne plakken.

Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.

Komkommer bereiden
2
  • Maak in een saladekom een zoetzure dressing van per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 el suiker. Meng de komkommer met de zoetzure dressing. Schep goed om (zie Tip). 
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en de Surinaamse kruiden 2 - 3 minuten aan.

Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je het een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan 5 minuten na het toevoegen van de komkommer voor je verdergaat met de rest van de stappen.

Bami afmaken
3
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de wok en bak nog 4 - 6 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de sojasaus en per persoon: 1/2 el ketjap en 1/8 bouillonblokje toe toe aan de wok met kippendijreepjes (zie Tip). Bak het geheel al roerend nog 1 minuut in de wok.
  • Voeg de gekookte pasta toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als de bami te droog lijkt.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Snijd het verse selderijblad fijn.
  • Verdeel de bami over de borden en garneer met de selderij en gefrituurde uitjes (zie Tip).
  • Serveer de zoetzure komkommersalade erbij.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.