Deze zelfgemaakte bami geef je een Surinaamse twist. Wist je dat ze daar vaak spaghetti voor gebruiken in plaats van mie?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
½ piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
½ piece
[Persian] cucumber
90 g
Spaghetti
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
⅓ sachet(s)
Surinamese-style spices
100 g
Chicken thigh strips with kebab spices
¼
Tomato paste
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 g
Fresh celery leaves
(Contains Celery)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
½ tablespoon
Sunflower oil
0.12 piece
Low sodium beef stock cube
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Tip: Je hoeft de gember niet te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil de gember dan wel en snijd zo fijn mogelijk.
Tip: Net als bij marineren trekken de smaken van de dressing nog beter in als je het een tijdje laat staan. Heb je geen haast? Wacht dan 5 minuten na het toevoegen van de komkommer voor je verdergaat met de rest van de stappen.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.