Deze pannenkoekjes maak je zonder bloem: de banaan zorgt namelijk voor de binding! Zo heb je binnen een paar minuten heerlijke pannenkoeken op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
125 g
Blueberries
4 piece
Banana
6 piece
Egg
1 sachet(s)
Ground cinnamon
40 g
Desiccated coconut
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
1 teaspoon
Salt
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
Sunflower oil
Prak 3 bananen met een vork in een kom (zie Tip). Snijd de overige banaan in plakjes.
Tip: Deze pannenkoekjes maak je het beste met rijpe bananen. Zijn de bananen nog niet helemaal rijp? Gebruik een staafmixer of blender om de bananen makkelijker te kunnen prakken.
Voeg de eieren, kaneel, bloem en een snufje zout toe aan de geprakte bananen en roer met een vork of garde tot een beslag. Voeg 3/4 van de blauwe bessen en de helft van de kokosrasp toe (zie Tip). Meng goed door elkaar.
Tip: Ben je geen liefhebber van blauwe bessen of kokosrasp? Laat deze dan achterwege en voeg in plaats van de kokosrasp nog 1 el bloem toe aan het beslag! Gebruik de blauwe bessen en kokosrasp eventueel later nog als garnering.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Herhaal tot al het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal en verdeel de overige kokosrasp eroverheen. Garneer met de overige blauwe bessen en de plakjes banaan. Besprenkel met de honing.