Bánh mì met gehaktballetjes
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

Met zoetzure groente en pittige mayonaise

.

Allergens:
Fish
Gluten
Sesame
Soy
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

½ unit

Limoen

15 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

1 unit

Little gem

50 g

Rodekool en wortel

(May be present Celery)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

1 unit

Volkoren puntje

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

15 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Suiker

¾ tablespoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3199 kJ
Calories765 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate39 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9 g
Protein41 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Dressing maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 1 1/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Salade mengen
4

Bak ondertussen de volkoren puntjes 7 - 8 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groente en meng de rest van de dressing hier ook doorheen. Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden.

Broodjes beleggen
5

Snijd het volkorenpuntje open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Serveren
6

Serveer de bánh mì met de overige salade.