.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 cm
Verse gember
½ unit
Rode peper
½ unit
Limoen
15 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
1 unit
Little gem
50 g
Rodekool en wortel
(May be present Celery)
3 unit
Gekruide rundergehaktballetjes
1 unit
Volkoren puntje
(Contains Gluten, Sesame, Soy)
15 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
¾ tablespoon
Olijfolie
2 teaspoon
Suiker
¾ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.
Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 1 1/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of tot ze gaar zijn.
Bak ondertussen de volkoren puntjes 7 - 8 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groente en meng de rest van de dressing hier ook doorheen. Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden.
Snijd het volkorenpuntje open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.
Serveer de bánh mì met de overige salade.