Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
[Persian] cucumber
50 g
Chopped sweetheart cabbage
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soja, Tarwe)
1 teaspoon
Fresh ginger
1 piece
Garlic
¼ bunch
Scallions
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soja, Tarwe)
1 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
¼ sachet(s)
Black sesame seeds
(Contains Sesamzaad)
3 piece
Mini tortillas
(Contains Tarwe)
50 g
Mangetout
1 tablespoon
Brown sugar
1.75 tablespoon
Sunflower oil
10 g
Flour
1 teaspoon
Sugar
1.5 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).
Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.
Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en 1/2 el zonnebloemolie per persoon (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.
Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de peultjes toe en bak 3 - 4 minuten (zie Tip). Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaasplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.
Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en bak 2 - 4 minuten in de oven. Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaasplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.
Vul de mini-tortilla's met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Meng in een kleine kom de overige zoete Aziatische saus met de mayonaise en verdeel over de mini-tortilla's. Garneer met het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de peultjes en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.