Bao buns met sticky varkenshaas
Bao buns met sticky varkenshaas

Bao buns met sticky varkenshaas

met sugarsnaps en knapperige ingelegde groenten

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

50 g

Sugar snap peas

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

3 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Garlic

¼ bunch

Scallions

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

¼ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

50 g

Shredded ​​white cabbage

Not included in your delivery

1 tablespoon

Brown sugar

1.75 tablespoon

Sunflower oil

10 g

Flour

1 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

Water for the sauce

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3640 kJ
Calories870 kcal
Fat26.8 g
Saturated Fat4.4 g
Carbohydrate116.9 g
Sugar36.3 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein40.9 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Plate
Large Frying Pan

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne repen zodat ze makkelijk in de broodjes passen. Meng in een grote kom de suiker, de wittewijnazijn en een snuf zout. Voeg de wittekool en de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip).

Tip: Vind je de witte kool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Voorbereiden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en 1/2 el zonnebloemolie per persoon (zie Tip). Snijd de varkenshaas in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de varkenshaas erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Sugarsnaps bereiden
3

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaas erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Saus maken
5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de suiker-sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng aan de kook en voeg de varkenshaas weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.