Bao bun met sticky varkensoester
Bao bun met sticky varkensoester

Bao bun met sticky varkensoester

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Chopped sweetheart cabbage

50 g

Sugar snap peas

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

3 piece

Bao buns

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

1 piece

Scallions

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

2.5 g

Fresh coriander

¼ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

½ bunch

Radish

1 piece

Pork escalope

Not included in your delivery

1 tablespoon

Brown sugar

1.25 tablespoon

Sunflower oil

10 g

Flour

1 teaspoon

Sugar

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories932 kcal
Energy (kJ)3901 kJ
Fat31.8 g
Saturated Fat5.6 g
Carbohydrate114.9 g
Sugar34.7 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein43.5 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Bowl
Grater
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de radijs. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de radijs toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip). Snijd de varkensoester in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

Snijden
2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en sesamolie (zie Tip). 

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

Sugarsnaps bereiden
3

Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

Varkensoester bakken
4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkensoesterplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkensoesterplakken uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

Sticky vulling maken
5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de gemengde soja-sesamsaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkensoesterplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.