De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Chopped sweetheart cabbage
50 g
Sugar snap peas
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
3 piece
Bao buns
1 cm
Fresh ginger
1 piece
Garlic
1 piece
Scallions
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
10 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
2.5 g
Fresh coriander
¼ sachet(s)
Black sesame seeds
(Contains Sesame)
½ bunch
Radish
1 piece
Pork escalope
1 tablespoon
Brown sugar
1.25 tablespoon
Sunflower oil
10 g
Flour
1 teaspoon
Sugar
1.5 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de radijs. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de radijs toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip). Snijd de varkensoester in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.
Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.
Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en sesamolie (zie Tip).
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.
Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkensoesterplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkensoesterplakken uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.
Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.
Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de gemengde soja-sesamsaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkensoesterplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.
Snijd de koriander grof. Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.