Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Bao buns
(Contains Wheat)
125 g
Ketjap chicken
(Contains Soy, Gluten)
20 g
Kimchi sauce
¼ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
½ piece
[Persian] cucumber
180 g
Broccoli
½ piece
Garlic
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli 2 - 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dep droog met keukenpapier. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat met bakpapier en druk met de onderkant van een glas zachtjes op elk roosje zodat ze een beetje geplet worden, maar niet uit elkaar vallen.
Besprenkel de broccoliroosjes met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/4 zakje Koreaanse kruiden. Bak 12 - 14 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De topjes van de broccoli kunnen in de oven donker kleuren - dat geeft een lekkere, nootachtige smaak. Let wel op dat de broccoli niet verbrandt.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de komkommer toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de kip ketjap toe en verwarm al roerend ongeveer 4 minuten.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan op middelhoog vuur en meng daarin de knoflook, kimchisaus, sesamolie, sojasaus en 1 el honing per persoon. Verwarm 1 - 2 minuten, of tot er een stroperige saus ontstaat. Zet het vuur daarna uit. Bak de bao-broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee in de oven.
Verdeel de broccoli over de borden en garneer met de gomasio. Smeer een beetje van de zelfgemaakte saus in de bao-broodjes. Vul de bao-broodjes met de zoetzure komkommer en de kip. Besprenkel met eventuele overige zelfgemaakte saus.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.