Heb je een bamboe stoommandje of stoompan in huis? Verwarm de bao buns dan hierin. Gebruik kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Bao buns
1 piece
Veggie schnitzel
20 g
Kimchi sauce
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ piece
[Persian] cucumber
100 g
Sweetheart cabbage & broccoli
⅓ sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains Sesame, Celery)
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang. Meng in een grote kom per persoon: 11/2 el wittewijnazijn, 1/2 el mayonaise en een snuf zout. Voeg de spitskool, broccoli en komkommer toe en schep goed om. Laat intrekken tot serveren.
Tip: Houd je niet van rauwe spitskool en broccoli? Blancheer de groenten dan kort door ze aan een vergiet toe te voegen en er kokend water over te gieten.
Meng in een kleine kom de kimchisaus met de overige mayonaise.
Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olijfolie goed heet is, de vegetarische schnitzel toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
Snijd de schnitzel door de helft. Snijd de bao broodjes open en besmeer met de kimchimayonaise. Serveer eventueel de overige kimichimayonaise ernaast. Leg in elk bao broodje een deel van de groenten en 1/2 vegetarische schnitzel. Serveer de overige groenten ernaast en garneer met de gomasio-tuinkruiden.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.