Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 5 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
460 g
Baking potato
250 g
Butter
(Contains Milk)
20 g
Fresh flat leaf parsley & chives
2 piece
Corn on the cob
2 piece
White demi-baguette
200 g
Slaw mix
75 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
60 g
Smoky tomato ketchup
1 piece
Garlic
4 piece
Skewers
1 piece
Onion
1 piece
Courgette
8 milliliters
Lemon-infused olive oil
1 piece
Romano pepper
200 g
Marinated shrimp
(Contains Crustaceans)
4 piece
Farmer's sausage
(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)
4 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
50 g
Organic sour cream
(Contains Milk)
4 piece
Beef skewers with piri piri spices
(May be present Soy, Gluten, Milk, Mustard, Celery)
2 teaspoon
Mustard
teaspoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Olive oil
Was de aardappelen en laat de schil zitten. Halveer de aardappelen. Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op. Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Herhaal met de overige aardappelen. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uitkomen! Snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Leg er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.
Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.
Leg 1 maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Herhaal met de andere maiskolf. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen! Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de ui in kwarten.
Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven. Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom 3/4 van de verse kruiden met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat van deze kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1. Meng in een saladekom: 2 tl mosterd, 1 el mayonaise en 2 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de wittekool en wortel. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de knoflook en de overige verse kruiden, peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise en de smokey tomatenketchup.
Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is. Rijg de courgette, paprika en ui om en om aan twee spiesen. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen. Grill de kipfilet op de BBQ 4 - 5 minuten per kant. Het vlees is gaar wanneer de binnenkant niet meer roze is. Bak de runderspies op de BBQ in 4 - 6 minuten rondom bruin en laat 2 minuten aan de zijkant van de BBQ rusten. Het vlees mag vanbinnen nog rood zijn. Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot ze mooi roze zijn. Serveer de demi-baguette, salade en de sausjes bij het vlees.