Deze vegetarische nasi wordt extra bijzonder omdat je er amchoi aan toevoegt. Amchoi is een Aziatische bladgroente met een pittige, licht bittere smaak. De amchoi in jouw boxen komt van Hollandse bodem. Handig om te roerbakken maar ook lekker rauw. De mangochutney maakt het gerecht lekker zoet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
40 g
Mangochutney
(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)
20 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de stelen van de amchoi toe, draai het vuur middelhoog en roerbak 3 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus en groene bladeren van de amchoi toe en roerbak nog 2 minuten.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de pinda’s.