BBQ Box met garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst
BBQ Box met garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst

BBQ Box met garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst

met stokbrood en kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de Barbecuebox, inclusief 4 soorten vlees en vis, 4 bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Allergens:
Egg
Wheat
Milk
Rye
Crustaceans
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Corn on the cob

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

50 g

Slaw mix

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

15 g

Radicchio & iceberg lettuce

15 g

Chopped ​​pickles

½ piece

Tomato

45 g

Smoky tomato ketchup

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

2 piece

Skewers

½ piece

Red onion

¼ piece

Courgette

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

½ piece

Romano pepper

½ piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Chicken drumsticks in Baharat marinade

125 g

Potatoes

65 g

Jumbo shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

65 g

[Plant-based] butter

15 g

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)8590 kJ
Calories2053 kcal
Fat126.2 g
Saturated Fat55.4 g
Carbohydrate134.3 g
Sugar38.7 g
Dietary Fiber20.1 g
Protein89 g
Salt6.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappel poffen
1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel.
  • Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig om (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per kolf (zie Tip). 
  • Verdeel 1 el roomboter per kolf in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het folie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen!
  • Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette en mini-hamburgerbollen 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1.
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
BBQ-en
4
  • Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen.
  • Grill de kipdrumsticks rondom bruin en laat 12 - 15 minuten garen op de BBQ tot het niet meer roze is vanbinnen.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg de hamburgers op de BBQ en bak 4 - 5 minuten per kant. Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Strooi net voordat de hamburgers klaar zijn de geraspte kaas erop zodat deze kan smelten. Serveer op de hamburgerbollen en beleg met augurk, sla, tomaat en smokey ketchup.
  • Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer met de zoet-pittige chilisaus en de overige mayonaise.