BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en hamburger
BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en hamburger

BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en hamburger

met stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Allergens:
Mustard
Egg
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

230 g

Baking potato

2 piece

Corn on the cob

125 g

Butter

2 piece

White demi-baguette

10 g

Fresh flat leaf parsley & chives

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Slaw mix

90 milliliters

Coconut milk

2 tube

Peanut butter

(Contains Peanuts May be present Tree nuts)

2 piece

Farmer's sausage

2 piece

Diced chicken

4 piece

Skewers

2 piece

Fillet of salmon

10 milliliters

Basil crème

2 piece

Seasoned hamburger

½ piece

Onion

½ piece

Courgette

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

½ piece

Romano pepper

1 piece

Martini Spritzante

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

2 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Energy (kJ)9513 kJ
Calories2274 kcal
Fat150.3 g
Saturated Fat61.8 g
Carbohydrate119.3 g
Sugar33 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein100.4 g
Salt5.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Saucepan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappel poffen
1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel.
  • Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er 1 el kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon (zie Tip).
  • Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen!
  • Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3
  • Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met de kokosmelk en de ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1.
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
Barbecueën
4
  • Rijg de kip aan de spies. Bak de kipsaté 15- 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. De kipsaté is gaar als het vlees van binnen niet meer roze is. Serveer met de zelfgemaakte pindasaus.
  • Rijg de courgette, paprika en rode ui om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 -12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg de zalm op een stuk aluminiumfolie, smeer in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak het zalmpakketje 8 - 9 minuten op de BBQ.
  • Bak de hamburger 3 minuten per kant in het midden van de BBQ. De hamburger hoeft niet helemaal doorbakken te zijn en mag nog roze zijn van binnen. Serveer met de smokey tomatenketchup.