Surf & turf met geroosterde puntpaprika en maiskolf
Surf & turf met geroosterde puntpaprika en maiskolf

Surf & turf met geroosterde puntpaprika en maiskolf

met steak, garnalen en aardappelpartjes

Speciaal ingrediënt in je box! Geniet van de maiskolf, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.

Tags:
Comfort Food
Allergens:
Crustaceans
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

½ piece

Corn on the cob

½ sachet(s)

BBQ spice rub

250 g

Potatoes

½ piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

1 piece

Romano pepper

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3892 kJ
Calories930 kcal
Fat59.2 g
Saturated Fat19.1 g
Carbohydrate57.8 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein40.7 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast en laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Voeg de aardappelen toe aan een kom en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten aan één kant van een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Maiskolf bakken
2

Maak de bladeren van de maiskolf los door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden. Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1/2 el roomboter per persoon in blokjes over de mais. Verdeel vervolgens de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) over de maiskolven. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak het aluminiumfolie voorzichtig open, er komt hete stoom uit!

Garnalen marineren
3

Meng in een kom de garnalen met de overige BBQ-rub en 1/2 el olijfolie per persoon. Bewaar apart. Halveer en de paprika en verwijder de zaadjes. Leg de paprika naast de aardappelen op de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 10 - 15 minuten mee in de oven.

Verse kruiden snijden
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de oregano, peterselie en koriander en snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el rodewijnazijn, de knoflook en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

Surf & turf bakken
5

Verhit, wanneer de aardappelen en puntpaprika nog 10 minuten moeten bakken, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bak de garnalen de laatste 1 - 2 minuten mee. 

Serveren
6

Verdeel de mais, aardappelparten en paprika's over serveerschalen. Serveer de garnalen en steak ernaast. Garneer de garnalen en steak met de verse kruiden-knoflookolie. Serveer met mayonaise erbij naar smaak.