Speciaal ingrediënt in je box! Geniet van de maiskolf, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
1 piece
Marinated steak
(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)
½ piece
Corn on the cob
½ sachet(s)
BBQ spice rub
250 g
Potatoes
½ piece
Garlic
10 g
Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano
1 piece
Romano pepper
2 tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Red wine vinegar
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Haal de steak uit de koelkast en laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten. Voeg de aardappelen toe aan een kom en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten aan één kant van een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Maak de bladeren van de maiskolf los door ze van boven naar onderen te trekken. Snijd dan de onderkant, waar de bladeren vastzitten, van de maiskolf af. Verwijder eventuele draden. Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon. Verdeel 1/2 el roomboter per persoon in blokjes over de mais. Verdeel vervolgens de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) over de maiskolven. Breng op smaak met peper en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht, zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de maiskolven 30 minuten in de oven. Let op: maak het aluminiumfolie voorzichtig open, er komt hete stoom uit!
Meng in een kom de garnalen met de overige BBQ-rub en 1/2 el olijfolie per persoon. Bewaar apart. Halveer en de paprika en verwijder de zaadjes. Leg de paprika naast de aardappelen op de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 10 - 15 minuten mee in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de oregano, peterselie en koriander en snijd fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el rodewijnazijn, de knoflook en de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.
Verhit, wanneer de aardappelen en puntpaprika nog 10 minuten moeten bakken, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de steak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bak de garnalen de laatste 1 - 2 minuten mee.
Verdeel de mais, aardappelparten en paprika's over serveerschalen. Serveer de garnalen en steak ernaast. Garneer de garnalen en steak met de verse kruiden-knoflookolie. Serveer met mayonaise erbij naar smaak.