Baconburger met romige aardappelpuree
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook

De aardappelpuree breng je op smaak met mosterd en Italiaanse kruiden. De roomkaas maakt het extra smaakvol.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

2 slice

Bacon

½ piece

Onion

1 piece

Carrot

40 g

Onion chutney

½ sachet(s)

Italian seasoning

0.15 sachet(s)

Dried thyme

2.5 g

Fresh chives

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

30 milliliters

Water

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3694 kJ
Calories883 kcal
Fat44.6 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate82.9 g
Sugar32 g
Dietary Fiber16.3 g
Protein32.1 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek de pan af en stoof de groenten 8 - 10 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn. Voeg de honing en de tijm toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Burgers bakken
3
  • Wikkel ondertussen de burger in het spek.
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.
  • Voeg de uienchutney en 1 el water per persoon toe en bak nog 1 minuut.
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter, de mosterd, de roomkaas, de Italiaanse kruiden en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Verdeel de aardappelpuree, de groenten en de burger over de borden.
  • Serveer met de uienjus en garneer het gerecht met de bieslook.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.