Beef teriyaki met volkoren noedels
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met zoetzure radijsjes en geroosterd sesamzaad

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki). Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Carrot

½ bunch

Radish

5 g

Sesame seeds

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

15 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Steak strips

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

1.25 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories606 kcal
Energy (kJ)2536 kJ
Fat20 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate72 g
Sugar31 g
Dietary Fiber10 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade door de teriyakisaus te mengen met 1/4 el wittewijnazijn per persoon, de knoflook, de gember, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.

Radijsjes zoetzuur maken
2

Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker met een snuf zout. Meng de radijsjes erdoor en houd apart. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in dunne blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van het sesamzaad op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 - 3 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Noedels koken
5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet vervolgens af en voeg de noedels en de zoete Aziatische saus toe aan de pan met groenten. Meng goed door elkaar en verwarm het geheel 1 minuut. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.

Serveren
6

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Garneer het gerecht met het sesamzaad. Serveer de zoetzure radijsjes ernaast.

Tip: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.