Beef teriyaki met noedels
Beef teriyaki met noedels

Beef teriyaki met noedels

met wortel, prei en zoetzure komkommer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

15 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

200 g

Vegetable mix with cabbage

(May be present Celery)

10 g

Garlic-ginger-chili mix

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Sunflower oil

1.25 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2309 kJ
Calories552 kcal
Fat15.4 g
Saturated Fat2.9 g
Carbohydrate66.6 g
Sugar24.5 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein32.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan with lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Marinade maken
1
  • Meng in een kom de teriyakisaus met de mix van gember, knoflook en peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/4 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de kom, meng goed door en laat het vlees marineren.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes. Voeg toe aan een kom en meng met de suiker en overige wittewijnazijn. Voeg een snufje zout toe, meng goed en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Kook ruim water in een pan en kook de noedels 3 - 4 minuten, giet af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de groentemix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten, roer de zoete Aziatische saus erdoorheen en bak nog 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop.
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.