Beef teriyaki met volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met wortel, prei en zoetzure komkommer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Groentemix met wittekool

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1.25 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2272 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten14.8 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels8.5 g
Eiwitten32.6 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok of hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/4 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.

Groenten bakken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in dunne blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstukreepjes bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. 

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
4

Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.