Spaanse gehaktballetjes en krieltjes
Spaanse gehaktballetjes en krieltjes

Spaanse gehaktballetjes en krieltjes

with baby potatoes & herbed yogurt

De rundergehaktballetjes zijn alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

200 g

Baby potatoes

5 g

Dill, mint & flat leaf parsley

1 piece

Tomato

½ piece

Onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

¾ teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2218 kJ
Calories530 kcal
Fat23.3 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate45.7 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein35.7 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Fryingpan with lid
Small Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de gehaktballen.

Biefstuk bakken
3

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1). Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de boter goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1- 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie..

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

 

Kruiden-yoghurt maken
4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de biefstuk op een bord en besprenkel met wat kruiden-yoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruiden-yoghurt ernaast.