Biefstuk op luxe bibimbap-stijl bowl
Biefstuk op luxe bibimbap-stijl bowl

Biefstuk op luxe bibimbap-stijl bowl

met kimchisaus, gewokte groenten en spiegelei

Bibimbap bestaat uit verschillende elementen. Wanneer je het ene bereidt, koelt het andere al af. Geen zorgen: het is de bedoeling dat je dit gerecht lauwwarm serveert.

Tags:
Family
Allergens:
Celery
Egg
Wheat
Sesame
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

White long grain rice

100 g

Pre-cut ​​mushroom mix

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

1 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Kimchi sauce

½ piece

Courgette

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

10 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Garlic

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Brown sugar

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Water for the sauce

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4031 kJ
Calories964 kcal
Fat51.4 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate75 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein45.5 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Peeler or Cheese Slicer
Pan
Wok
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en houd warm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Voeg de wortel, courgette en paddenstoelen toe aan aparte kommen.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Vlees marineren
2

Meng in een kom de helft van de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed) en de helft van de sesamolie met 1 tl Koreaanse kruiden per persoon. Meng de steak goed met de marinade en laat marineren in de koelkast.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige sesamolie met 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de courgette in 3 - 4 minuten beetgaar. Haal uit de pan en bewaar apart. Bak de wortel in dezelfde pan 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan en roerbak de paddenstoelen in 4 - 6 minuten gaar. Voeg in de laatste minuut de helft van de knoflook toe en bak mee. Blus af met de overige sojasaus en 1 tl wittewijnazijn per persoon.

Vlees bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon en bak 1 spiegelei per persoon.

Kimchisaus mengen
5

Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 1/2 tl kimchisaus, 1/2 el water, 1 tl bruine suiker en de overige knoflook. Meng goed en bewaar tot serveren.

Serveren
6

Snijd de steak in reepjes. Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de gewokte groenten over de rijst. Leg de biefstukreepjes erbij. Leg het spiegelei op het geheel. Garneer met de gezouten pinda's en de gomasio. Strooi naar smaak de overige Koreaanse kruiden erover en verdeel de kimchisaus over het geheel (zie Tip).

Tip: Wil je het meeste halen uit de smaakcombinaties in dit gerecht? Meng dan alles goed door elkaar met twee lepels zodat alle smaakmakers en het spiegelei goed gemengd worden met de rijst.