Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi

Sojasaus en ketjap zijn twee snelle smaakmakers uit de oosterse keuken. Ketjap is een Indonesische sojasaus die een stuk dikker is van structuur en vaak ook veel zoeter dan sojasaus. De biefstukpuntjes in dit gerecht worden gesneden van delen van het rund die niet dik genoeg zijn om een hele biefstuk uit te snijden en zijn heerlijk mals.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

85 g

Pandanrijst

110 g

Biefstukreepjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Paksoi

Not included in your delivery

½ tablespoon

Ketjap manis

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2452 kJ
Calories586 kcal
Fat14 g
Saturated Fat2.1 g
Carbohydrate75 g
Sugar3.8 g
Dietary Fiber4 g
Protein36 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Kook 250 ml water per persoon voor de rijst. • Pers de knoflook of snijd fijn. • Rasp de gember, met schil, fijn. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Koken en mengen
2

• Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet als het nodig is af en laat uitstomen zonder deksel. • Snijd de biefstukpuntjes eventueel kleiner zodat alle puntjes even groot zijn. • Meng voor de dressing de knoflook, gember, rode peper, sojasaus ten ketjap in een kom. Roer de biefstukpuntjes erdoor. Bewaar tot gebruik.

Roerbakken
3

• Verwijder de steel van de paksoi en snijd in repen. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het witte deel van de paksoi 4 – 5 minuten. • Voeg de biefstukpuntjes mét alle dressing toe aan de paksoi en roerbak 3– 4 minuten (let op: de puntjes zijn klein en zijn heel snel gaar). • Voeg de groene bladeren van de paksoi in de laatste minuut toe.

Serveren
4

• Breng de rijst op smaak met peper en zout en verdeel over de borden. • Serveer met de paksoi met biefstukpuntjes en schenk de saus erover.